2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Spárga diéta

Spárga diéta
Spárga diétaA spárga egy kevésbé ismert és nem olyan gyakran használt zöldség, pedig nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Fogyókúrához is remek választás. A spárga több szempontból is kiemelkedik a zöldségek közül. Egyrészt megköti a szervezetben a káros nehézfémeket, és vízhajtó hatása is jelentős, mindkettő a méregtelenítésben játszik nagy szerepet. Mint már ismeretes a méregtelenítés mindig növeli a fogyókúra hatásfokát, hiszen ahogy tisztul a szervezet, az anyagcsere is jobban működik. A spárga diéta három napos, de egymás után kétszer is ismételhető.
kutya cica örökbe fogadás állatvédelem szja 1%

1. nap:

Reggeli: Gyümölcssaláta
25 dkg epret felszeletelünk, 2 kivit felkarikázunk, 1 jonatán almát kockákra vágunk. A gyümölcsöket összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk.

Ebéd: Bélszín spárgával
50 dkg fehér spárgát alaposan megtisztítunk, és sós vízben megfőzzük (10-15 perc). 2 vastag szelet bélszínt megborsozunk és olajjal kikent serpenyőben mindkét oldalon 2-3 percig sütünk. Hozzáadunk 10 dkg, karikára vágott póréhagymát és együtt pároljuk. A végén sózzuk. A húst a hagymával együtt tálaljuk, a lecsöpögtetett spárgával körítjük.

Vacsora: Spárga sonkával
40 dkg spárgát sós vízben megfőzünk, lecsöpögtetjük. 3-4 szál spárgát összefogunk és beletekerjük 1-1 szelet sovány gépsonkába. A tekercseket tűzálló tálba egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk 2 kanál tejföllel és meghintjük a 3 dkg reszelt sajttal. 10 percre forró sütőbe toljuk.

2. nap:

Reggeli: Trópusi gyümölcssaláta
25 dkg epret, vagy őszibarackot összevágunk. Hozzáadunk 1 feldarabolt narancsot és 1 karikára vágott banánt. Összekeverjük, meglocsoljuk 2 evőkanál ananászlével. Meghintjük 2 evőkanál kókuszreszelékkel.

Ebéd: Spárgaleves füstölt sonkával
30 dkg összekötözött spárgát sós vízben megfőzünk. A spárgafejeket levágjuk és félretesszük. A többit a lével együtt összeturmixoljuk. 1 teáskanál vajat megforrósítunk, megszórjuk 1 teáskanál liszttel és megpirítjuk. Felöntjük a krémlevessel, beleteszünk 10 dkg mirelit zöldborsót és összeforraljuk. A tűzről levéve belekeverünk 1 evőkanál tejfölt, 10 dkg lezsírozott, csíkokra vágott, főtt füstölt sonkát és összemelegítjük. Utána 2 alma legyen a desszert.

Vacsora: Spárgasaláta
30 dkg zöldspárgát sós vízben megfőzünk. Lecsöpögtetjük, hozzáadunk 2, kockára vágott paradicsomot és ugyancsak 2, kockára vágott kemény tojást. Öntetet készítünk 1 evőkanál olajból, 1 teáskanál mézből, 2 teáskanál almaecetből és 1 evőkanál vízből. Sóval, borssal ízesítjük. A salátára öntjük, és 20 percig érleljük. Apróra vágott snidlinggel és sós mogyoróval megszórva tálaljuk.


3. nap:

Reggeli: Zöldséges túró
25 dkg tehéntúrót összekeverünk 2 szál, lereszelt sárgarépával, 1 kis, lereszelt karalábéval, 1 teáskanál búzacsírával és ugyanannyi lenmaggal. Kikeverjük 2 evőkanál kefirrel, sózzuk és azonnal fogyasztjuk.

Ebéd: Spárgás omlett
25 dkg zöld spárgát sós vízben megfőzünk. 4 tojást habosra felverünk, majd kikeverjük 4 evőkanál tejjel, sóval, borssal és apróra vágott petrezselyemmel. A masszából 1-1 teáskanál vajon 2 omlettet sütünk. Ráhelyezzük a lecsöpögtetett spárgát és félbehajtjuk.

Vacsora: Márványsajtos pirítós
4 szelet korpás tósztkenyeret mindkét oldalon megpirítunk. Megkenjük összesen 2 dkg vajjal és salátalevéllel befedjük. Rámorzsolunk 10 dkg márványsajtot és megszórjuk 2 dkg durvára vágott dióval. Utána 30 dkg eper az édesség.